Politika zasebnosti

ZASEBNA PSIHOTERAPEVTSKA PRAKSA, NATALIJA MUZICA AMBROŽIČ, S.P., Cesta v Pregavor 3A, Izola si prizadevam, da se pri meni počutite varni, zato poskrbim, da tudi za vaše osebne podatke skrbim odgovorno in vestno. Vse vaše osebne podatke obdelujem skladno z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

Namen Politike varovanja osebnih podatkov (»Politika«) je, da vas seznanim, za katere namene pridobim vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranim o vas, in kako te pravice uveljavljate.

1. Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je ZASEBNA PSIHOTERAPEVTSKA PRAKSA, NATALIJA MUZICA AMBROŽIČ, S.P., Cesta v Pregavor 3A, Izola, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., telefonska številka: 040 825 970.

2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Vse osebne podatke, ki mi jih posredujete, bom obravnavala zaupno in jih uporabilia zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bom o tem predhodno obvestila in vas zaprosila za vaše soglasje.

2.1. Obisk in uporaba spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani http://psihoterapija-koper.si/ se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiska spletne strani.

Več o tako imenovanih »piškotkih« si preberite na povezavi http://www.psihoterapija-koper.si/piskotki.

2.2. Obdelava osebnih podatkov, ko mi posredujete kontaktno sporočilo s spletne strani ali me kontaktirate po telefonu ali elektronski pošti

Vaše osebne podatke obdelujemo s ciljem izvedbe učinkovite komunikacije, na podlagi vašega soglasja.

Vaši osebni podatki (ime, priimek, elektronski naslov, telefon, sporočilo ki ste nam jih zaupali, bodo hranjeni in obdelovani izključno v skladu z veljavnimi predpisi s področja varovanja osebnih, ter uporabljeni samo za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaše osebne podatke lahko obdelujejo tudi pogodbeni obdelovalci, s katerimi imamo podpisano pogodbo o obdelavi osebnih podatkov in so zavezani k varovanju osebnih podatkov na enakem nivoju, kot smo sami.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi vaše privolitve vse do vašega preklica ali do zaključka obdelave zaradi dokončanja namena, za katerega je bila privolitev dana. Hranili jih bomo največ 1 leto po njihovem prejemu.

Pravico imate, da svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekličete. Prav tako lahko pridobite informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov, zahtevate popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov ali zahtevate prenos vaših osebnih podatkov. Vse to lahko storite tako, da nas kontaktirate na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefonsko na: 040 825 970.

2.3. Obdelava osebnih podatkov klientov, ki obiskujejo psihoterapijo

Vaše osebne podatke, med katerimi so lahko tudi osebni podatki posebne kategorije, obdelujemo s ciljem izvedbe učinkovite izvedbe psihoterapij.

Vaši osebni podatki (ime, priimek, elektronski naslov, telefon, podatki o svojem počutju, občutjih, dogodkih), ki ste nam jih zaupali, bodo hranjeni in obdelovani izključno v skladu z veljavnimi predpisi s področja varovanja osebnih, ter uporabljeni samo za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaše osebne podatke lahko obdelujejo tudi pogodbeni obdelovalci, s katerimi imamo podpisano pogodbo o obdelavi osebnih podatkov in so zavezani k varovanju osebnih podatkov na enakem nivoju, kot smo sami. Zaradi študijskih namenov bomo vaše osebne podatke v psevdonimizirani obliki posredovali tudi mag. Miran Možina, dr. med. spec. psihiater, sistemski psihoterapevt, učni terapevt in supervizor, na Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, Rovšnikova ulica 2, Ljubljana.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi vaše privolitve vse do vašega preklica ali do zaključka obdelave zaradi dokončanja namena, za katerega je bila privolitev dana. Hranili jih bomo v psevdonimizirani obliki, največ 5 let po zaključku terapije.

3. Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam. Osebni podatki klientov se zaradi zaupnega razmerja med terapevtom in klientom ne razkrivajo nobenim tretjim osebam.

V okviru pogodbene obdelave je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:
- ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
- administratorju in skrbniku spletne strani.

V kolikor bo do razkritja našim pogodbenim obdelovalcem prišlo, bomo zagotovili, da bodo zavezani osebne podatke varovati na enak način in v enaki meri kot jih varujem sama.

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

4. Vaše pravice

Zagotovila bom, da boste lahko svoje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki izvrševali enostavno in učinkovito.

Vedno lahko pridobite:

- potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne;
- dostop do osebnih podatkov (vpogled vanje in njihovo prepisovanje);
- informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov, kot so informacije o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, ki so jim bili/jim bodo razkriti osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, obstoju morebitnega avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter o obstoju morebitnega iznosa podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo;
- kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami;
- popravek netočnih osebnih podatkov in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov;
- pravico do izbrisa vseh osebnih podatkov (»pravica do pozabe«), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena GDPR, predvsem pa v primeru preklica privolitve;
- pravico do omejitve obdelave, če (i) oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preverbo točnosti osebnih podatkov, (ii) je obdelava nezakonita in namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe podatkov, (iii) upravljavec podatkov ne potrebuje več za potrebe obdelave, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, (iv) vložite ugovor zoper obdelavo svojih podatkov na osnovi zakonitih interesov upravljavca, dokler se ne preveri zakonitost njihove obdelave;
- pravico do prenosljivosti podatkov oz. prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu;
- pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na osnovi vaše privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost njihove obdelave, ki se je izvajala do njenega preklica.

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov se lahko pritožite nadzornemu organu: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

5. Kontakt za uveljavljanje vaših pravic

ZASEBNA PSIHOTERAPEVTSKA PRAKSA, NATALIJA MUZICA AMBROŽIČ, S.P., Cesta v Pregavor 3A, Izola, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., telefonska številka: 040 825 970

V Kopru, 25. 10. 2018